Biografie

Trupa Fitilul si Chibritul, din orasul Lipova, judetul Arad, s-a format in toamna anului 2008 la initiativa lui Sergiu Margaian (lead vocal, chitara) si Daniel Heller (tobe), alaturandu-se apoi si Gabi Ignatoaie (chitara bass, backing vocal). Dupa aproape un an, in martie 2009, Alex Budimir (clape) devine un nou membru al formatiei.
Fitilul si Chibritul ?!

Acest nume a pornit de la versetul din “Isaia 42:3” . “Chibritul” sunt ei, dedicati chemarii de a-I sluji lui Dumnezeu pentru a aprinde “fitilul” din inima celor din jur.

Viziunea trupei este sa aiba un impact in lumea spirituala, punand in versuri gandurile, experientele si provocarile lor din viata de zi cu zi, astfel ducand inima celor care ii asculta, mai aproape de tot ce inseamna Dumnezeu. Ei isi doresc sa fie relevanti pentru generatia tanara si sa produca materiale de calitate. Stilul de muzica abordat este o combinatie originala intre rock – alternativ, grunge, indie si punk.

Un prim pas in media a fost inregistrarea a trei piese, intr-un proiect realizat impreuna cu Lee Saville, organizator Drumfest, si producatorul britanic Sam Jones.  Piesele “Strain” si “Atunci cand totul e pierdut” au format primul “single” lansat in Decembrie 2009

Sursa: Contrast Media