Credinţă şi rigiditate

Fac parte dintr-o religie neoprotestantă din România de 18 ani. Sunt căsătorit iar sotia mea după 15 ani de căsătorie si de frecventat aceeaşi biserică a decis să se transfere la un alt cult neoprotestant împreună cu copii noştri, unde a găsit mai puţine reguli. Faptul că mergem la biserici diferite crează conflicte în familie. Este drept că cel mai adesea de la mine pornesc pentru că îi reproşez mutarea ei într-un cult mai permisiv lucru pe care îl consider greşit.

Întrebarea este: Cum aş putea să o conving să revină la biserica din care a făcut parte şi implicit să intre iar în supunere faţă de mine ca soţ. Prin plecarea ei contrar voinţei mele consider că nu mi-a respectat autoritatea. Sau ce s-ar putea face în cazul nostru? Vă mulţumesc.

În seara aceasta de la ora 20:00 la „Ora de consiliere” pe Radio Samariteanul vorbim despre cât de rigizi putem fi în ceea ce priveşte credinţa şi încredinţările, vorbim şi despre cazurile în care membrii familiei frecventează biserici diferite şi cum se poate păstra unitatea familiei în asemenea cazuri. Vă aştept cu întrebări si intervenţii pe yahoo messenger sau prin formularul de mai jos.