Probleme cu părinții  – Părinți hiper protectori

Să fii părinte, nu e treabă deloc ușoară. Trebuie să le porți de grijă copiilor la toate capitolele și trebuie să le oferi siguranță. Uneori siguranța copiilor este așa de tare scoasă în fața celorlalte preocupări părintești, încât se crează o notă discordantă și se ajunge la conflict.

Să fii copilul unui părinte hipeprotectiv, iar nu e treabă ușoară. Mereu ești verificat, întrebat, limitat și simți că trăiești în colivia de aur, pentru care ți se mai cere și recunoștință. Puțini copii și tineri ar accepta un astfel de statut și o astfel de închisoare.

În această seară, pe Radio Samariteanul, la emisiunea Ora de consiliere, de la ora 20:00, discutăm pe subiectul: Părinți hiperprotectivi. Vom vorbi despre cauze ale hiperprotectivității, efectele ei dar și sugestii prețioase pe acest subiect.

Emisiunea de față, face parte din seria: ”Probleme cu părinții”, care va fi subiectul următoarelor emisiuni la Radio Samariteanul. Din aceeași serie vom aborda: Părinții neglijenți, Părinții divorțați, Părinții singuri, Părinții vitregi, Conflictul cu părinții și dacă mai vin sugestii, mai adăugăm.

Vă așteptăm pe Radio Samariteanul, începând cu ora 20:00, în fiecare luni seara.