Slujirea Domnului şi conflictul marital

Domnul Daniel e căsătorit, are trei copii, are un serviciu unde stă cam 10 ore pe zi şi câteva proiecte şi pasiuni suplimentare. Una din preocupările sale este slujirea în biserica locală dar din cauza deselor implicări soţia sa îi reproşează asta şi adesea ajung la certuri de vorbe chiar când e timpul să plece în lucrare. Ce sfaturi aţi da domnului Daniel.

Slujirea lui Dumnezeu este una din marile provocări ale multor familii sau a membrilor familiei. Provocarea mare vine mai ales bărbaţilor. Unele persoane sunt plătite ca să slujească şi asta le este slujba, dar altele o fac benevol, în timpul liber sau mai bine zis, din timpul familiei. Asta poate genera conflicte şi nu puţine exemple am.

În seara asta de ora 21:00 la emisiunea Căsătoria Merită vă provoc la dezbateri pe această temă. Când şi cât poate sluji unul din soţi în biserică? Se mai califică pentru slujire dacă există conflict marital din această cauză sau din altele? Poate fi forţată soţia unui slujitor să accepte faptul că biserica îi ia soţul uneori de 4 ori pe săptămână după ce acesta vine de la servici? Sunt legitime expresiile: “trebuie să înţeleagă” sau “lucrarea Domnului e mai importantă”?

Vă aştept pe Radio Samariteanul de la ora 21:00. Puteţi trimite părerile sau comentariile pe messenger la radio.samariteanul, prin chat-ul de pe www.consiliere.org sau prin mail la adresa ajutor@consiliere.org. Sau prin comentarii la acest articol.