Categories
Sfaturi utile Social

Alegerea verighetelor perfecte!

Daca urmeaza nunta si ai inceput sa cauti verighete ar fi bine sa sti cateva lucruri inainte sa iti cumperi verighetele.

Care este durata de executie medie pentru confectionarea verighetelor:

Pentru a putea sa iti faci o idee cand trebuie sa dai comanda pentru verighete, ca sa le ai la timp, trebuie sa sti cat dureaza sa ai verighetele dorite. In mod normal toti cei care comercializeaza verighete de calitate, nu le au pe stoc si le confectioneaza special pentru voi. De regula cei care au pe stoc marimi disponibile lucreaza cu bijuterii turcesti, de calitate inferioara si au o gama foarte restransa de modele din care poti sa alegi. Toti producatorii de verighete autoctoni au o durata medie de aproximativ 30 zile lucratoare pentru a confectiona verighetele. Ar fi bine sa iti comanzi verighetele cu minim 2 luni inainte de nunta pentru a fi sigur ca totul o sa iasa cum trebuie.

Din ce aur sa comand verighetele 14kt sau 18kt?

Exista un mit, ca verighetele din aur de 18kt sunt mai bune. Sa va explic exact cum sta treaba, verighetele de 18kt sunt mai pure. Ele au 75% auro si 25% alte metale. Ele sunt mai moi si mai putin durabile in timp, insa nuanta aurului este mai aprinsa. Verighetele din aur alb de 18kt sunt mai putin albe si mai mult un fel de alb galbui. Verighetele din aur de 14kt sunt in primul rand mai dure si astfel se mentin mai bine in timp. Se zgarie mai greu, se deformeaza mai greu. Sunt mai ieftine, nuanta aurului este mai discreta iar aurul alb arata mult mai bine. Este mult mai alba.
Daca doriti sa alegeti o pereche de verighete durabile si mai ieftine, aurul de 14kt este alegerea ideala.

Verighete cu pietre, diamante sau fara?

verighete aur galben

Inainte sa cumparati verighetele asigurativa ca pietrele sunt tintuite si nu sunt lipite. De regula bijuteriile turcesti sunt confectionate cu pietre lipite care sunt sensibile si dupa primul an au tendinta sa se mai desprinda. Intrebati inainte sa achizitionati daca sunt lipite sau tintuite. Montarea unui diamant pe o pereche de verighete de regula creste pretul verighetelor cu aproximativ 200 – 250lei per diamant pentru dimensiunea standard folosita la verighete. In functie de cate diamante alegeti pretul va creste dar si bijuteria va fi una cu adevarat deosebita. Daca alegeti o pereche de verighete deosebita, confectionate in Romania la un producator serios si bugetul va permite, montarea unui singur diamant pe verigheta de dama ar aduc un plus de rafinament.

Produse in Romania sau importante din afara?

O pereche de verighete produse in Romania are mai multe avantaje decat o pereche produsa in alta tara si importata. In primul rand garantia este mult mai usor de acordat si dureaza mult mai putin sa faci orice modificare asupra verighetelor (marire, micsorare, cosmetizare). Pe langa acest lucru, durata de executie este mult mai scurta decat dureaza importarea verighetelor.
Va recomand sa alegeti verighete produse in Romania!

Concluzii:

Nu te uita doar la pret, sa fie cel mai mic. Ia in considerare unde sunt produse verighetele si cum. Nu uita de garantie si daca decizi sa iti cumperi verighete din aur de 18kt fa-o informat!